Ana Sayfa Hakkımızda Ödeme Seçenekleri Avantajlarımız Referanslarımız Örnek ilan çalışmalarımız Gazete ilan Formu İletişim Ücretsiz Seri İlanlar

MEYVE VE SEBZELERİN FAYDALARI

Mide ve Bağırsak Dostu Lahana Hakkında Bilgi

   Lahananın mide ve oniki parmak bağırsağı ülseri tedavisinde çok etkili olduğu, bilimsel deneylerle kanıtlanmıştır. Bu tedavi, 4-5 hafta boyunca lahana özsuyu içilerek yapılır. Hasta kişi hafif diyet besini alır ve yemeklerden sonra olmak üzere,gün boyunca toplam 1 litre lahana özsuyu içer. Mide yanması ve mide ağrıları da bu tedavi sayesinde kısa sürede sona erer.Lahana, meme ve rahim kanserine karşı çok etkilidir. Bununla kalmayıp  vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlıyor. Kandaki şeker miktarını düşürüyor. Sarılık ve safra kesesi hastalıklarına ve astıma karşı faydalı olduğu biliniyor.


Sağlığımız için Yaz Meyvesi Karpuz Hakkında


Bilindiği gibi ülkemizde yaz aylarında en çok tüketilen meyvelerden biridir karpuz. Yurdum insanının serinlemek için bol bol tükettiği(Birde buzdolabında iyice soğuduktan sonra yiyeceksin of...meyvedir.Eşsiz lezzetinin yanında faydalarida saymakla bitecek gibi değil.Araştırmalarda kansere karşı koruma özelliği olduğu bilinen "laykopen" maddesinin, karpuzda bol miktarda bulunduğu açıklanmıştır. Karpuzun içerdiği bol miktardaki potasyumun da insan sağlığı açısından son derece faydalı olduğu, bunun yanında fazla sodyumun vücuttan atılması sonucunda da kan basıncını dengelediği bilinmektedir. Kalp işlevleri düzenli bir hale gelir vede kalp krizi riski azalır.

 

Karpuz,  yüksek miktarda su içerdiği ve hazmı kolay olan bir meyve olduğu içinde sık tuvalete gidilmesini  ve böylece vücuttan atık maddelerin daha sık dışarı atılmasını sağlar.



Kavunun Faydaları

Hepimizin bildiği gibi Manisa Kırkağaç' ın ünlü meyvesidir. Tadı herkes tarafından sevildiği kadar faydası da aslında bildiklerimizden daha fazladır. Endişe ve uykusuzluğa iyi gelir. Kuru üzümle beraber yenirse kan yapar, kansızlığı giderir. Bağırsaklara yumuşaklık verir ve idrar tutukluğunu giderir. Hemoridi ve pekliği olanlara iyilik verir. Karaciğer tıkanıklığını giderir. Aç karna yenilen kavun çok faydalar sağlar.
 



Kabak ve Kabak Tatlısı Faydaları

Bireysel olarak en çok sevdiğim tatlıdır. Hafif olmasının yanında bir tatlı ancak bu kadar faydalı olabilir diye düşünüyorum

Bu eşşsiz meyvenin faydalarına gelince; Kabak yemeği veya tatlısı mide ve bağırsağa yumuşaklık verir. Bağırsak iltihabı ve hemeroidin iyleşmesini çabuklaştırır. Vücuttaki fazla suyu atmak ve sinirleri teskin etmek suretiyle tansiyonu düşürür.Bir miktar kabak süt içinde haşlanır, elde edilen suya şeker ilave edilerek sıcak sıcak içilirse göğsü yumuşatır. Öksürük söktürücüdür.




Çilek Hakkında

 Çocukların en çok sevdiği meyvelerin başında geliyor. Sanırım tüm küçük çocukların çok sevdiği bir meyve. Gerek görünüm gerekse tad olarak çok başarılı Bilindiği gibi Çilek, hem sanayiye elverişli hem de taze olarak tüketilebilen çok lezzetli ve hoş kokulu bir meyve türüdür. Bol miktarda A, B, C vitaminleri, kalsiyum, demir ve fosfor gibi mineral maddeler içerir.Çileğin pastası, reçeli, marmelatı, kompostosu, dondurma, şıra, şarap, şampanya ile likörü de yapılmaktadır. Sigara dumanının etkilerini azaltır. Sigara içilen bir odadayken gün boyunca ağza 2 çilek atılması önerilir.Ciltteki sivilce ve aknelere iyi gelir. Kansere karşı koruyucu ve ilerlemesini önleyici özellikler içerir. İdrar söktürücü, romatizma ve gut hastalığı ağrılarını azaltıcı etkisi vardır. Sinirleri kuvvetlendirip, bağırsak kurtlarını döker ve ateş düşürür. Çok güçlü bir besin olduğu için bazen alerjiye neden olabilir.


Kırmızı Biberin Faydaları

Kırmızı biberde portakaldan daha çok C vitamini olduğunu biliyor muydunuz?
Bulaşıcı hastalıklara karşı etkilidir. Vücudun özellikle bulaşıcı hastalıklara karşı direncini artırır. Kırmızı biber, mide suyu ve tükürük oluşumunu artırır, sindirimi kolaylaştırır. Romatizma, mafsal ve diş ağrılarını azaltır, krampları giderir, terlemeyi artırır.



Kayısının Faydaları

Yemeklerden sonra yenildiği zaman sindirime yardımcı olan yaş kayısı biraz fazla alınınca ishala yol açar.

Bu yanıyla kayısı kabızlığa karşı önemli bir ilaç görevi yapar. Güneşte kurutulmuş aşı kayısı (kabuk) süt ile kaynatılarak yatarken içilirse, çoğu zaman, kesin sonuç alınır. Kayısı kurutma ve diğer işlemleri de çok yakında bloğumda resimli olarak yayınlayacağım. Bizim köylüler bu işden para kazanıyorlar.Güzel bir cilt ve saça olumlu faydası vardır. Cilt güzelliği için birebirdir. Yanınızda kayısı bulundurun, çünkü böylece açlıktan kan şekeriniz düştüğünde kayısı yersiniz. Kanserin önlenmesine yardım eder.

Bu kadar faydalı bir meyve de aşağıdaki resim gibi iştahımızı kabartıyor değil mi?


 

Elmanın Faydaları


Türkiye'nin en tanınmış elma çeşitleri Amasya, Ferik ve Çakırdaklı' dır. Genellikle taze meyve olarak tüketilmekle birlikte sirke, şarap ve meyve suyu olarakta kullanılır. Ayrıca yemeklerde ve tatlılarda sıkça kullanılır. Hoş kokulu, ferahlık verici olmasının yanında besin değeri son derece yüksektir. Sağlımıza faydaları çok fazladır. Kesinlikle mutfaklarımızdan ayırmamamız gereken bir meyve türüdür.

Diğer birçok meyve gibi elma da yüksek miktarda C vitamini ve bunun yanında kanser riskini ve DNA hasarını azaltan, değerli antioksidanlar içermektedir. Bundan ayrı olarak, zengin lif içeriği kalın bağırsak faaliyetlerine yardımcı olmanın yanında kalp hastalıklarında, kilo vermede ve kolesterolün kontrolünde etkilidir. Elmanın içeriğindeki bazı kimyasallar Parkinsonizm ve Alzheimer gibi beyin hastalıkları konusunda da koruyucudur. Çünkü taze elmada bulunan bazı antioksidanlar, beyin hücrelerini oksidatif stresten kaynaklanan nörotoksiditen korumaktadır. Böbreklerin temizlenmesine, sindirim rahatsızlıklarının kontrol edilmesine yardım eder.
 


Kirazın Faydaları Hakkında

Çok fazla bilinmese de vücutdaki suyu atarak şişmanları zayıflatan bir özelliği vardır. Çok iyi bir kan temizleyicisidir, kiraz kirli maddeleri atarak kanı temizler. Kiraz ağrıların dirilmesinde aspirinden çok daha etkilidir. Karaciğerin de dostudur. Çeşitli hastalıklar sebebiyle fazla ilaç alarak zehirlenme sonucu şişen kara ciğerin yükünü hafifletir. Kolesterolü düşürür, özellikle sapları idrar söktürücüdür.Bu kadar faydaları olduğunu bile bile bu lezzetli meyveyi yememek olmaz sanırım.


Üzümün Sağlığımıza Önemli Faydaları

Özellikle Ege bölgesinde yetişen vazgeçilmez meyvelerimizden biridir. Çekirdekli, çekirdeksiz, Parmak, Çavuş üzümü gibi çeşitleri vardır. Üzüm kesilmesi ve kurutulması işlemleri inanın çok zevklidir. Eğer yaz aylarında resimlerini çekebilirsem sizlere bu yapılış aşamalarını da göstermek isterim. Faydalarına gelince, herkes tarafından bilinen kan yapmasının yanında, böbreklerin çalışmasını uyarıp kalp atışını düzenler. Karaciğeri temizler. Siyah üzüm kabukları ve çekirdekleriyle yenirse hücre yenileyicidir.Çekirdeklerin bu kadar faydasını bilmeden önce hep çıkartım yerdim ama artık önce çekirdeklerini yiyorum.

Yeşil Biberin Faydaları Hakkında

Sebze olarak faydalarına değinmek istediğimiz Türkiyemiz' de de bir çok bölgede yetişen ürünümüzdür. Salata ve bir çok Türk yemeğinde kullanılan, hatta onsuz bazı yemeklerin yapılamadğı kıymetli bir sebzemizdir Taze iken yeşil ve çoğu acı olan meyvesi sebze ve baharat olarak kullanılır. C vitamini ve bilhassa nadir yiceklerde bulunan P ve K vitaminlerini içerir. P vitamini ile damarları yumuşatır, kanamaları önler. K vitamini ile de kanın pıhtılaşma kabiliyetini artırarak kanamaları durdurur. A, B, D vitaminlerini bir arada içeren nadir sebzelerimizdendir.




Domates Hakkında Bilgiler ve Faydaları

 

Domatesin bizim Türk mutfağındaki yerini sanırım anlatmakla bitiremeyiz. Uyandığımız anda kahvaltıdan başlayıp da tüm öğün yemeklerimizde gerek salatlarda gerkese ana yemeklerimize eşşsiz tat veren, mutfaklarımız için olmazsa olmazlarındandır. Bir ev hanımının mutfağında patates ve patlıcandan sonra her zaman yer alır. Patates ve patlıcanı unutamazdık ve bu yüzden yazmadan geçemedik. Faydalarına gelince, kabuk ve çekirdekleri ile bağırsakları harekete geçirir. Safra ve böbrek taşlarını eritir. Domates suyu aynı miktarda kereviz suyuyla karıştırılarak içilirse faydası daha fazla olur. Niksir hastalığı çekenlere ve romatizmalılara her sabah büyük bir bardak domates suyu içmeleri tavsiye ediliyor.

Muz'un Faydaları

Muz çiğ olarak yenebilen en güzel meyvelerden biridir. Meyve salataları arasında da yer alır. Belki çoğumuzun bilmediği bir özellik ama, Muz yeşil iken pişirerek de yenilebilir. Muz, şifalı bitki, beyin gıdası veya afrodiziyak olarak ünlenmiştir. Muz liflerini Afrika’daki yerli halk, şapka, hasır ve hediyelik eşya yapımında kullanıyor. Avrupa’ da gemi halatı, oto döşemeleri yapımında kullanılıyor.  Kalbe ve kas sistemine yararlıdır. Yorgunluğa ve ishale birebirdir.



Örnek Sosyal Ölüm Vefat Anma Teşekkür Örnek İnsan Kaynakları, Hürriyet İK Hürriyet Bursa İlan Dergiler Tüm Gazetelere İlan Gazete Haberleri Gazete ilan S.S.S. Gazete İlancılığı Gazete İlanları Gazete Tirajları Gazeteler Genel Kurul İlanı Haber Türk ilan Hürriyet İK İlanları Hürriyet İlan Hürriyet İlan Servisi Hürriyet Ölüm İlanı İlizyon Resimleri İş İlanları Kayıp ilanı Milliyet İlan Servisi Posta İlan Servisi Sabah İlan Servisi Seri İlan Zaman İlan Servisi İlan Dışında Ücretsiz Sayaç
Şuanda Sitede 10 Kişi var. Bugün 294 Ziyaretçi ve 554 Tıklama Alındı. Toplam Ziyaretçi Sayısı 71,752
Copyright © 2005 Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım Uğur KARAYÜNLÜ - Erka Seri İlan Hizmetleri Ltd. Şti.